BeTec & Installaties | Elektra
329
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-329,page-child,parent-pageid-120,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Elektra

Van ruwbouw tot afbouw.

BeTec & installaties is het adres als het gaat om elektra. Voor uw nieuw te bouwen woning of renovatie woning. Van ruwbouw tot afbouw, BeTec doet het voor u!

BeTec & installaties werkt met A merk materialen tegen scherpe prijzen!

Aardpen slaan.

Een aardpen slaan wordt in de meeste gevallen gedaan in oudere woningen, gebouwd in de midden jaren 70 om precies te zijn, of in nieuw te bouwen huizen. Tegenwoordig is het namelijk verplicht om nieuwe huizen te voorzien van een aarding in de vorm van een aardpen. Ook veel mensen die een huis kopen zonder aardpen nemen de beslissing om deze alsnog te laten slaan ten behoeve van de veiligheid en het voldoen aan de modernere veiligheidseisen aangaande elektra in een woning.

De aardingskabel die door uw huis loopt wordt aan de aardpen gekoppeld zodat overtollige elektriciteit veilig afgevoerd wordt. De aardingskabel is in de meeste gevallen de groen gele draad. De weerstand van de aardpen moet zo laag mogelijk zijn, dan geleidt deze het best de elektriciteit de grond in. Volgens de regels mag een aardpen een maximale weerstand hebben van 166 ohm mits de complete woning is voorzien van aardlekschakelaars. De meeste aardpennen hebben echter een veel lagere weerstand, ongeveer rond de 50 ohm.

NEN 3140 keuring

In de ARBO wet is vastgelegd dat werkgevers/eigenaren verantwoordelijk zijn voor het in goede staat houden van hun elektrische installatie en wel zodanig dat de veiligheid en gezondheid van gebruikers en werknemers niet in het geding is. De normen die bepalen wat er wordt verstaan onder een veilige elektrische installatie zijn vastgelegd in de norm NEN 3140.

Naast de verantwoordelijkheid die u hebt als werkgever voor uw medewerkers bent u ook (persoonlijk) juridisch aansprakelijk voor de gevolgen van ongevallen -met of zonder blijvend letsel- . Daarnaast eisen veel verzekeringsmaatschappijen in hun polis voorwaarden dat de elektrische installatie periodiek gekeurd wordt.

De NEN 3140 inspectie is een wettelijke verplichting en dient periodiek te worden uitgevoerd. Een risico analyse is bepalend voor de interval. Elektrische installaties dienen minimaal een maal in de 5 jaar te worden geïnspecteerd.

Wilt u uw huis bedienen met alleen uw smartphone?